Scoala soferi Brasov Handra Francisc

Doar 7 consilieri din cei 19 vor transparenta!

Am propus completarea regulamentului de funcționare a forului deliberativ cu un punct privind transparența decizională, mai exact înregistrarea și transmiterea pe site-ul oficial al Municipiului Săcele – www.municipiulsacele.ro – a ședințelor Consiliului Local. Doar 7 din cei 19 aleși locali au fost “pentru”, prin urmare propunerea a fost respinsă.

Prin această modificare, săcelenii ar fi avut șansa să  urmărească cum votează sau ce atitudine au cei pe care i-au ales și au ajuns în Consiliul Local. Sunt acolo și oameni care nu au nimic de spus, nu au inițiativă, consilieri care doar votează la comanda partidului, în schimbul indemnizației. Mai sunt unii care au câte ceva de ascuns, care urmăresc interesele diverselor grupuri și nu le convine să fie văzuți de prea multă lume.

Dincolo de observarea activității fiecărui consilier în parte – cu atât mai mult cu cât suntem în an electoral – săcelenii ar fi fost informați de la “sursă” în privința deciziilor care îi privesc direct – taxe și impozite locale, proiecte, inițiative etc.

În altă ordine de idei, propunerea mea ar fi poziționat  municipiul Săcele în rândul orașelor care s-au deschis deja față de cetățenii lor. O serie de primării din țară au adoptat această formă de maximă transparență – și nu vorbim doar  de primării ale marilor orașe, ci și de comunități mai mici (Iași, Mangalia, Timișoara, Onești, Răcari etc).

Îi felicit pe cei șapte colegi care au votat pentru și le mulțumesc pe această cale. Din păcate, nu a fost de ajuns. Dar să privim partea plină a paharului și să ne bucurăm și pentru această treime care nu are nimic de ascuns. Să sperăm că la alegerile locale votul săcelenilor va determina o echipă de Consiliu care să aibă ca prioritate cetățenii și nu alte interese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *