Scoala soferi Brasov Handra Francisc

INFRANGEREA NORMALITATII…la Sacele

N-ar fi normal ca liberalii care spun că sunt în opoziție să voteze împotriva PSD-ului? N-ar fi normal ca atunci când obții un scor de circa 10% să încerci să recâștigi simpatia populară? N-ar fi normal să te „lingi pe degete” (expresia folosită în public a unui coleg consilier) cu spatele la alegători?
Sunt de acord că politica este „o curvă”, dar n-ar fi indicat să vă prostituați în privat, stimați colegi liberali? Fiecare dintre voi aveți copii, n-ar fi frumos să vă vadă cum pentru o sumă mai mică sau mai mare vă lăsați folosiți (la propriu) de noua administrație roșie.
Pentru cei ce nu înțeleg rostul întrebărilor mele vă istorisesc pe scurt: viceprimarul Municipiului Săcele Geczi Gellert a fost ales pentru al 2-lea mandat cu 16 voturi din 19 posibile. Eu, colega mea Mihaela Iordache și încă un coleg onorabil ne-am abținut atunci. Au votat pentru el PSD+PNL +PMP+ALDE+UDMR=love. Și pentru că iubirea nu a fost chiar iubire, primarul s-a săturat repede de atitudinea năbădăioasă a viceprimarului maghiar și s-a hotărât să-l schimbe. Și soricelul se mai satură de aceeși gaură…
Problema era că avea nevoie de 2/3 dintre consilieri. Cumpară destoinicul primar psd-ist tot grupul de 5 consilieri PNL (la pachet) și cu cei 2 de la PMP primiți bonus, se cam fac cele două treimi necesare. Zis și făcut, cu tot teatrul jucat de vicepreședintele Adrian Gabor de la Consiliul Județean care le cerea liberalilor să părăsească sala, viceprimarul Geczi Gellert este demis.
La alegerea noului viceprimar două propuneri: una normală, previzibilă: un psd-ist propune un alt psd-ist, iar o altă propunere a proaspăt demisului lider UDMR, vine ca o salvare pentru consilierii liberali care cu câteva săptămâni în urmă urlau în stradă despre „ciuma roșie”: Cristian Panait (subsemnatul), consilier local ecologist afiliat încă de la prima ședință din noul mandat la grupul PNL!!! Și nu afiliat doar de fațadă, ci susținător constant și corect al grupului liberal. Teoretic trebuia să fie simplu: era nevoie de 10 voturi. Grupul liberal format din consilierii PNL (5) si cu noi cei 2 (doi) ai Alianței Împreună pentru Săcele = 7 VOTURI, împreună cu cei 4 (patru) ai UDMR, ar fi trebuit să ne impunem vrerea. Dar am luat doar 5 voturi, 3 colegi au preferat să greșească votul iar restul de 11 l-au votat pe noul viceprimar, Gâdea Sorin-PSD!!! Oare când peste 3 ani vor veni să vă spună că ei (liberalii) sunt mai buni/altceva decât „ciuma roșie” îi veți mai crede?? Aveam dreptate când vă spuneam că mafia transpartinică își va face jocul indiferent de cine și câți votează??
Spunea deunăzi unul dintre semnatarii acestui proiect de hotărâre, în public: „e normal să ne lingem și noi pe degete”. Ar trebui să o faceți cu eleganță, nicidecum ostentativ, în ciuda noastră a tuturor! Dar vă întreb stimați colegi liberali: NU VĂ ESTE RUȘINE SĂ DAȚI OCHII CU CEI CARE V-AU SUSȚINUT, sau chiar cu cei care v-au votat??

Felicit totodată prin acest articol, abilitatea politică dovedită de primarul Virgil Popa, îi doresc sănătate și cât mai multe reușite în interesul comunității săcelene. S-a dovedit un redutabil jucător, folosind cu eleganță serviciile UDMR și PNL în interesul PSD. Odată „făcută mâna”, poate exersa și în folosul orașului, nu?

2 comentarii la “INFRANGEREA NORMALITATII…la Sacele

  1. Kajcsa Arpad spune:

    Nu este prima data cand ,,liberalii” tradeaza.Au mai facut-o si altadata,prin anii 2004,2008,2012. Acestia nu sunt niste liberali adevarati.Nici ei nu stiu ce sunt. Mare rusine !

  2. Elena Belloiu spune:

    E foarte bine ca ati informat comunitatea de jocurile politice din Consiliul Municipal, dar, chiar inainte de publicarea articolului , am stiut ca asta a fost „sceneta „. Nu cunoastem inca beneficiile acestei manevre politice , dar speram sa nu fie doar de dorul „puterii ” , ci si in
    folosul cetatenilor saceleni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *