Scoala soferi Brasov Handra Francisc

Lupta mea cu sistemul – Episodul 1

Povestea luptei mele cu sistemul începe în momentul în care, fiind ales consilier local, am început să muncesc onest pentru cetățeni. Punând interesele oamenilor mai presus de interesele de afaceri ale celor care dețineau și dețin încă funcții importante în oraș și în județ, i-am deranjat pe cei care se cred stăpânii orașului nostru. Au încercat să mă scoată pe margine. Nu au reușit, justiția mi-a dat dreptate!

Eu și echipa mea am performat, dar am deranjat! Am deranjat pentru că am candidat pentru funcția de primar fără să mă las controlat de nimeni; am deranjat pentru că am cerut introducerea taxei pe firele subterane și supraterane (bugetul statului a câștigat 2.500.000 lei), iar principalul beneficiar al lipsei acestei taxe, RAV TV, s-a vândut; am deranjat întrebând în plenul Consiliului Local de ce lăsăm Spitalul de izbeliște. Am deranjat pentru că nu am vrut să intru în jocul nimănui, nu aveam un trecut comun cu niciunul dintre cei care s-au îmbogățit prin abuz. Prin urmare, partidul din care făceam parte – PSD – m-a exclus ilegal din rândurile sale. Și tot ilegal am fost exclus din Consiliul Local al Municipiului Săcele.

M-am opus legal acestor abuzuri. Nu a fost ușor. Un an și jumătate m-am luptat prin instanțe atât cu PSD-ul, cât și cu Primăria Municipiului Săcele. Justiția mi-a dat dreptate! Am riscat mult în plan personal războindu-mă prin tribunale cu oameni puternici, președintele PSD Brașov fiind ministru la acea vreme, iar partidul era la guvernare. Dar știam că am dreptate și am învins sistemul! Atât instanța de fond, cât și Curtea de Apel Brașov mi-au dat câștig de cauză. Excluderile mele din partid și din Consiliul Local Săcele au fost declarate ilegale prin decizii ale justiției  române.

Am revenit în Consiliul Local. Fiind mereu de partea săcelenilor, am continuat să deranjez grupurile de interese. Grupuri care trec dincolo de partid. Am cerut răspicat documentele privitoare la „afacerea Clubul Electroprecizia”. O afacere pe care o voi releva în episoadele următoare. Vrând-nevrând, având legea de partea mea, administrația mi-a dat documentele cerute în data de 08.10.2015. La doar o zi după aceea – surpriză!Pe  09.10.2015 am primit o înștiințare de la PSD Brașov că sunt din nou exclus din partid!

Înștiințarea era însă ilegală, statutul partidului nu a fost respectat. E bine de știut că, o dată cu excluderea din partid, urma, din nou, excluderea din Consiliul Local. “Șefii de la județ”, înțelegând că nu mă las intimidat, s-au gândit că e mai bine să reia procedura de excludere din PSD. Să acționeze „ca la carte”. Teama lor a fost și este că voi mai intra în posesia unor documente “periculoase” și că voi putea dovedi public alte afaceri necurate făcute pentru binele lor, dar pe spinarea săcelenilor. Astfel, în noiembrie 2015, am primit o invitație la forul decizional al PSD Săcele. Eram invitat să iau la cunoștință despre …a treia mea exlcudere din partid. O aberație juridică, toate căile de atac fuseseră epuizate, justiția îmi dăduse dreptate. Invitația era semnată chiar de unul dintre cei implicați în „afacerea Clubul Electroprecizia”. Pentru că eu cred în adevăr și în lege, am ales să fiu reprezentat de avocatul meu. Deși avea împuternicire avocațială, nu a fost lăsat să mă reprezinte.

Bătălia continuă! Știu că am dreptate, știu că e timpul ca orașul meu să iasă din ghearele celor care l-au uzurpat și l-au secat de resurse. Vă voi ține la curent cu desfășurarea acestei lupte cu un sistem care refuză să înțeleagă că domnia fărădelegii s-a încheiat. Nu mie mi-e teamă de ei, ci lor le e teamă de noi! Și au toate motivele să se teamă. (Va urma)

Al dumneavoastră,

Cristian Panait

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *