Scoala soferi Brasov Handra Francisc

Lupta mea cu sistemul – Episodul 2

S-a dovedit încă odată că în 1999 nu m-am înscris într-un partid politic. M-am înscris într-un grup infracțional organizat, și spun acest lucru cu toată responsabilitatea. 17 ani am muncit, am făcut sacrificii pentru acest „partid” care, acum și atunci, era condus de același “capo di tutti capi”.

Deși noi – soldații – lipeam afișe, împărțeam materiale, convingeam oamenii că ai noștri sunt cei mai buni, eu chiar puneam – gratuit! – la dispoziția partidului o casă mare în centrul orașului pentru cabinete parlamentare și sediul PSD Săcele, aduceam membri noi și mă luptam ca imaginea partidului să fie cât mai bună, iar liderii locali și județeni ai acestei structuri făceau afaceri și își sporeau averile. Nu aveau nicio treabă cu problemele comunității. Singura lor grijă era să nu promoveze decât oameni “cuminți”, supuși lor, cotizanți care să le facă jocurile.

Am terminat anul 2015 șicanat de chemări repetate la “Comisia județeană de disciplină și arbitraj” ale acestei găști. Eu m-am prezentat de fiecare dată.

În 30 noiembrie mi-au dat dreptate – oral, scris nimic -, în 12 decembie nu s-a întrunit cvorumul necesar, în 18 decembrie s-au lamentat că nu au încotro – trebuie să mă excludă! M-au rugat să-mi dau demisia, să nu aibă ei neplăceri. Am văzut pe fețele lor frică, lehamite…știau că am dreptate și nu au motive să mă excludă, dar erau siliți să o facă a treia oară! Însă, nici de această dată  nu puteau să mă excludă statuar. De ce? Pentru că un “deștept”, președinte al organizației locale, nu l-a lăsat pe avocatul meu să mă reprezinte (deși acesta avea împuternicire avocațională) la ședința Comitetului Executiv al PSD Săcele unde se discuta despre această ultimă excludere. Omul ar putea avea scuze: e inginer și îngâmfat, nu cunoaște faptul că un avocat te poate reprezenta oriunde! Mai se pretinde și candidat la demnitatea de Primar. Poate a treia oară va fi cu noroc și nu va mai fi veșnică rezervă, chiar va fi desemnat să candideze. Primar însă… ferească-ne bunul Dumnezeu!

Unul dintre venerabilii dinozauri, veșnic prezent în sediul județean al PSD, vădit enervat de încăpățânarea mea de a mă lupta cu ei, după ce s-a răstit la președintele Comisiei de Disciplină -“Ce-ți trebuie cvorum ca să-l excluzi?”, ofticat la maxim, m-a întreabat “Când te-ai înscris în partid, ai venit cu avocat?”. Atunci m-am convins definitiv că înscrierea mea în acest partid politic mare a fost una dintre greșelile tinereții.

I-am răspuns dinozaurului că dacă aș fi stiut că mă voi înscrie într-un clan mafiot, m-aș fi dus și cu un avocat, credeam că PDSR-ul de atunci – PSD de azi – este partidul celor mulți, că este acea unealtă democratică care asigură echilibrul societății….tâmpenii, eram un puști de 19 ani, naiv.

Deci, atenție dragi tineri când vă înscrieți într-un partid, mai ales într-unul dintre partidele mari. O să lipiți afișe, o să împărțiți flyere cu promisiuni deșarte, o să trebuiască să vă abțineți când veți avea ceva de spus, o să trebuiască să lingușiți câte un lider local, apoi mai mulți județeni, după care POATE o să aspirați la vreun post sau la vreo funcție. Va fi greu să obțineți și un loc de muncă, dacă nu aveți abilitățile de lingușitor bine dezvoltate. Nu veți obține nicio funcție, oricât ar fi de mică, dacă nu cotizați unde trebuie. Se poate întâmpla chiar să cotizați și la cine nu trebuie, partidul e plin de profitori.

Pe de altă parte, dacă aspirați la vreo funcție cu buget la dispoziție, nu veți fi susținuți dacă nu aveți “schelete în dulap”, adică metode de control și constrângere asupra voastră.

Să nu credeți, așa cum credeam și eu acum vreo 4-5 ani, că partidul vă va lăsa să conduceți un oraș sau vreo instituție după cum veți considera că e mai bine și mai eficient. “Echipa” pe care ți-o dă partidul “să te sprijine” este doar pentru a te controla, pentru a pune presiune pe banii publici și pentru a dirija resursele pe canalele bine știute de “greii” partidului.

Sfatul meu pentru voi, tinerii : înscrieți-vă în ONG-uri, faceți voluntariat pentru crezul vostru, pentru comunitatea voastră, dar nu faceți greșeala pe care am făcut-o eu: nu serviți/nu slujiți organizații mafiote, ale căror singur scop este să ajungă la putere pentru a pune mâna pe banii publici.

Vă spune asta, din suflet, un luptător pentru cauza și drepturile săcelenilor!

Cristian Panait

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *